The Mugen Fighters Guild

Help => M.U.G.E.N Development Help => Topic started by: lucaster on December 14, 2013, 06:03:19 AM

Title: Sprite chars palette problem
Post by: lucaster on December 14, 2013, 06:03:19 AM
Hi,
So I want to test some sprite chars I made but I have this problem.
(http://i58.servimg.com/u/f58/18/58/39/99/mugen021.png)

I made sprite by using Paint MS and convert to PCX by using Irfanview.

Please how I can delete or make transparent the pink background in FighterFactory Classic ? 

Title: Re: Sprite chars palette problem
Post by: TrinitroRoy on December 15, 2013, 09:01:31 AM
First off, you have to download GiMP.
After that, I can tell you, what to do next.
Title: Re: Sprite chars palette problem
Post by: lucaster on December 15, 2013, 08:45:37 PM
First off, you have to download GiMP.
After that, I can tell you, what to do next.

Trinitronity I forget to mention that I already have GIMP.

So what should  I have to do, please ?
Title: Re: Sprite chars palette problem
Post by: Warden-San on December 15, 2013, 08:57:52 PM
The background color needs to be on color slot 0
(In GIMP go to rearrange color map and drag the color for the background all the way to the top of the map)
Title: Re: Sprite chars palette problem
Post by: lucaster on December 15, 2013, 11:37:59 PM
The background color needs to be on color slot 0
(In GIMP go to rearrange color map and drag the color for the background all the way to the top of the map)

How i can rearrange color map ? I don't understand at all GIMP because like I said I usually make sprites with PAINT MS.

I will explain how I proceed...so I do this:

- First with Paint, I made sprite with pink background and save in PNG format.

- Then with GIMP, I open the sprite and I don't have acess to color map.

-So, with Irfanview, I convert the sprite PNG to PCX (256 colors and 8 bits, indexed )

- Again with GIMP, I open the PCX sprite and I finally have acess to color map.

-The background color pink are in slot number 12 and I can't drag in to slot 0 !

So please where I am doing wrong here ?   :help:


     Posted: December 17, 2013, 04:49:02 AM
So please where I am doing wrong here ?   :help:

I get it I didn't saw the f***king "Ok" button on my little screen.
(http://media.giphy.com/media/R4eiGCiaPRrMI/giphy.gif)

Problem solve thanks Alpaca-San.