The Mugen Fighters Guild

Forum Particulars => Feedback => Topic started by: Valodim on February 20, 2020, 01:36:58 AM

Title: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 20, 2020, 01:36:58 AM
Hey folks,

just giving a heads-up that we just moved servers. The old one was terribly outdated, and I had it on my agenda to move it for a long time. Glad I could make it before we got hacked from some unpatched security issue, haha. Sorry it took a while, this forum software is old as dirt now and had some incompatibilities :P

I think I got everything working so far. Search isn't back up yet, I'll have to look into that. Please tell me if anything else looks broken to you.[avatar]//mugenguild.com/~valodim/twi/imachargin.png[/avatar]
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 20, 2020, 02:06:45 AM
Ugh, I messed up some post code still. There's some stuff left to fix, but I'll have to deal with it later. I *hope* everything at least mostly works now.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: GeorgeMP on February 20, 2020, 02:14:56 AM
Not sure if this counts, but a little while ago I tried to change my signature, and it ended up deleting the whole thing. Also, I can't quote posts for some reason.

SIDENOTE: YOU'RE ALIVE! OH MY GOD I CAN'T BELIEVE IT!
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: DarkWolf13 on February 20, 2020, 03:13:17 AM
I was wondering what happened here because I tried to post and it said that the message box is empty when it wasn't.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bastard Wolf on February 20, 2020, 05:51:40 AM
our favorite pony princess is back! the princess of... what was it again? it started with "F". was it "fascism"? i dunno.

anyway! thanks for the update. i would also like to adress an annoying little problem we've had for a long time. if we enter an URL to our avatar with https:// it will not display anything, so we would have to change it to just http://

Won't display an avatar: https://i.imgur.com/Dd4KX0w.png
Will display an avatar: http://i.imgur.com/Dd4KX0w.png

thank you and welcome back.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 20, 2020, 09:31:38 AM
Not sure if this counts, but a little while ago I tried to change my signature, and it ended up deleting the whole thing. Also, I can't quote posts for some reason.

there was a brief period where those things were broken. but they should be fixed at this point?

I was wondering what happened here because I tried to post and it said that the message box is empty when it wasn't.

yeah I was still fiddling with some code to make it work again, haha. should be ok now :)

our favorite pony princess is back! the princess of... what was it again? it started with "F". was it "fascism"? i dunno.

All those years and I still love this gimmick! It's also amazing to me that the forum software can mostly hold its own against modern alternatives. I was expecting a much shoddier experience clouded by nostalgia, but it's actually quite ok :)

Quote
anyway! thanks for the update. i would also like to adress an annoying little problem we've had for a long time. if we enter an URL to our avatar with https:// it will not display anything, so we would have to change it to just http://

I properly added https to this server, and it's enforced too (http redirects). So this should be the other way around now?
[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/happy.png[/avatar]
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: 【MFG】gui0007 on February 20, 2020, 03:02:40 PM
Valodim, welcome back. :)

But there's a problem. Embed videos doesn't show up in the threads.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bastard Wolf on February 20, 2020, 03:16:42 PM
I properly added https to this server, and it's enforced too (http redirects). So this should be the other way around now?
Well, I just tried to update my avatar URL with https:// and it keeps happening.
(https://i.imgur.com/YZ0ant1.png)
:-\
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 20, 2020, 04:22:14 PM
I'll look into it. Seems I also broke smileys along the way[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/sit.png[/avatar]
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: 【MFG】gui0007 on February 20, 2020, 04:27:02 PM
I tested in Firefox. Now i tested in Chrome and Edge aswell and the Embed videos still won't appear. :(
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 20, 2020, 05:29:03 PM
Smileys fixed. Embedded videos also better now, maybe?[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/eheh.png[/avatar]
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Foobs on February 20, 2020, 05:42:25 PM
Hey Val, what does the yellow lock next to notifications mean/do?
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 20, 2020, 05:47:12 PM
Haha, I love how folks have been around for so long they notice these teensy details. It's an indicator that you're looking at the page with TLS encryption. Used to be that wasn't the default, but these days it's pretty backwards to serve unencrypted websites. So that lock is kinda meaningless these days..

Unfortunately the forum software makes some assumptions about http here and there, like with avatars. I think I fixed it now :P[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/smirk.png[/avatar]
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Foobs on February 20, 2020, 05:54:55 PM
It was actually a new-ish member who brought it up on discord, my guess was that it was an "insecure connection" warning.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Umezono on February 20, 2020, 05:56:21 PM
I noticed it immediately too, but figured it was involved with encryption
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 20, 2020, 05:58:48 PM
Removed it now, it's obviously more confusing than anything. There should be a nice green lock next to the URI in the browser to indicate that everything is nice and encrypted now :)
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Umezono on February 20, 2020, 06:04:42 PM
Removed it now, it's obviously more confusing than anything. There should be a nice green lock next to the URI in the browser to indicate that everything is nice and encrypted now :)
Here's something I wanna ask as a favor:

Is it possible to make it so I actually appear as a Global Moderator?

I'm not in the list of Global Mods that you can access at the bottom of the forum main page. I suspect it has to do with my MFG network star being first or something. I wasn't able to solve it myself, maybe I missed something obvious though?
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 20, 2020, 06:06:02 PM
[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/checkitout.png[/avatar]sure
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: 【MFG】gui0007 on February 20, 2020, 09:44:50 PM
Smileys fixed. Embedded videos also better now, maybe?

It works now, thanks. :)
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: dxwho on February 20, 2020, 10:06:35 PM
Here is an issue I'm having.
I'm trying to modify my "Dxwho Sprite Packs Part 2" topic in Resource Releases in order to post a new sprite pack but I'm getting:
"Please try again. If you come back to this error screen, report the error to an administrator."
This happened yesterday when I tried and today. I'm use Firefox (if that matters).
I suppose I could "bump" the topic with a new post but its better to modify as is causes less clutter.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: mpo9 on February 20, 2020, 11:08:01 PM
Pretty good that we switched. Search doesn't seem to work, however.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 21, 2020, 02:05:57 AM
Yeah search is still broken.

@dxwho I'll look into it
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bastard Wolf on February 21, 2020, 05:26:14 AM
Yea!, Now the avatar thing works.

Thank you Princess of Frankfurter!
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 22, 2020, 12:30:50 AM
Aight search should work again. That one took a while :P[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/sleepy.png[/avatar]
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Cobra Caddie on February 22, 2020, 06:16:28 AM
I noticed two things now.

1. My avatar won't display because of the forced https. The image only loads from http not https so it won't display.
2. I can't edit any of my posts.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 22, 2020, 09:46:25 AM
1. My avatar won't display because of the forced https. The image only loads from http not https so it won't display.

Sorry 'bout that. Them's the times :) I should probably enforce this for [img] tags as well. Browsers are getting more and more aggressive with their mixed-content warnings, and there really aren't many excuses left these days to stick to http.

I suppose I'm doing it wrong displaying external links in the first place, but that's an artifact of this old ship we'll have to live with. :P

Quote
2. I can't edit any of my posts.

Odd. Works for me. Anybody else experiencing this? I'll look into it anyways.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: dxwho on February 22, 2020, 09:48:15 AM
I've been trying every day and still can't edit (modify) any of my posts (even this one).
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 22, 2020, 09:49:09 AM
Could you be more specific? "Can't do it" really doesn't give me much to work with
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: dxwho on February 22, 2020, 10:00:06 AM
I log in then I click the modify button. I then add the new sprite links then I click save and it takes me to a screen saying:
Please try again. If you come back to this error screen, report the error to an administrator.
That's about the sum of the problem.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 22, 2020, 10:04:31 AM
Thanks, that's helpful already. I'll see if I can find something (gotta get on a plane right now tho) :)
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Kolossoni on February 22, 2020, 02:17:11 PM
Oooooohhhh, these are great life changes for MFG!
Thanks so much for your hard work Val!

Sometimes things like these bring more joy than any characters or stages.

I hope all the other issues get fixed too!
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Iced on February 22, 2020, 09:41:30 PM
There are still many people getitng login errors, they are driven to a page that states “Data too long for column 'value' at row 1”

Jmorphman is one.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: QuickFist on February 22, 2020, 09:53:47 PM
There are still many people getitng login errors, they are driven to a page that states “Data too long for column 'value' at row 1”

Jmorphman is one.

And my sister.
She also gets this:
(https://i.imgur.com/nKA5Pew.jpg)
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Cobra Caddie on February 23, 2020, 02:23:22 AM
Could you be more specific? "Can't do it" really doesn't give me much to work with
For me whenever I try to edit posts it give me a database error.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Iced on February 23, 2020, 02:46:43 AM
just tried editing his post and got this:


ncorrect integer value: '' for column `mfg`.`yabbse_messages`.`locked` at row 1
File: /var/www/mugenguild.com/forum/Sources/lib/Subs-Post.php
Line: 2565

Note: It appears that your database may require an upgrade. Your forum's files are currently at version EosAlpha 1.0pre, while your database is at version 2.0.2. The above error might possibly go away if you execute the latest version of upgrade.php.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Orochi Gill on February 23, 2020, 09:04:08 PM
Registration is broken and gives a database error.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: shulbocka on February 25, 2020, 01:18:27 AM
I'm also having an issue updating any of my posts. I'm trying to update one of my threads and keep getting an error whenever I try to save my post modifications.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Orochi Gill on February 28, 2020, 01:11:58 AM
So, browsing the forum found me https://mugenguild.com/forum/msg.1310337, where I noticed that old Guild URLs lead straight to a file not found page.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Just No Point on February 28, 2020, 03:52:18 AM
Updating in Val's stead as I have been in email contact. He is currently on a business trip in Nice and will look into the most glaring issues 1st as soon as he can. Continue reporting things as you have.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on February 28, 2020, 03:32:57 PM
Sorry guys, been super busy lately. I'll try to get those fixed asap :(
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on March 01, 2020, 01:57:47 AM
I fixed a bunch of random errors (that were actually piling up to millions of logged error entries). That *might* have fixed some things, but if not hopefully I can at least trace errors better now without huge amounts of log spam.[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/sleepy.png[/avatar]

\\ edit

test

iced edit: test
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on March 01, 2020, 01:22:51 PM
ok, editing seems to work again. I think I fixed registration, too.[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/eheh.png[/avatar]
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Iced on March 01, 2020, 01:26:02 PM
check also the ban log please.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Iced on March 01, 2020, 10:27:49 PM
still getting reports of a lot of errors for some people logging in that get the date too long thing.

Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Orochi Gill on March 01, 2020, 11:42:58 PM
HTTPS might not be set up right on the forum index, but I don't see the ! next to the lock (signifying HTTPS) on Firefox on any other part of the forum.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on March 02, 2020, 12:30:19 AM
still getting reports of a lot of errors for some people logging in that get the date too long thing.

yeap, still a bunch of errors to fix  :uhoh2:

HTTPS might not be set up right on the forum index, but I don't see the ! next to the lock (signifying HTTPS) on Firefox on any other part of the forum.

It is set up right. The "!" is a mixed content warning, specifically it complains about images served via HTTP such as the one in your signature. I suppose the correct fix would be to change http links in [img] tags to https automatically, which would work but also break images from http-only servers.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Orochi Gill on March 02, 2020, 12:50:55 AM
Oh, hm.

I think registration and what I PMed you (and less urgently, old links) are still broken though.

Also it takes longer than it should for the 10 newest posts on the index to update.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on March 02, 2020, 10:19:28 AM
Fixed two more bits, and I found the place where the database error happens. No idea why that is a thing now but not before, but I added some logging so I can figure out what's going on.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on March 03, 2020, 12:21:28 AM
registration fixed[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/woo.png[/avatar]
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bastard Mami on March 03, 2020, 05:01:01 PM
let me try something.

ok, it works.

but
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on March 04, 2020, 11:36:14 PM
forumx links fixed, as well as a host of other little issues. anything I'm still missing?[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/wingtf.png[/avatar]

btw, someone is scanning the forum for sql injections pretty aggressively. hopefully they won't find anything :P
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bastard Mami on March 05, 2020, 12:17:26 AM
btw, someone is scanning the forum for sql injections pretty aggressively. hopefully they won't find anything :P
Ah, it was/is not me this time; I was only testing if the edit function worked as I got an edit botched/error a few days ago.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Jmorphman on March 05, 2020, 04:22:12 AM
forumx links fixed, as well as a host of other little issues. anything I'm still missing?

btw, someone is scanning the forum for sql injections pretty aggressively. hopefully they won't find anything :P
We're still getting the occasional user reporting on Discord that they're unable to login to the forums; the same "Data too long for column 'value' at row 1" error. They haven't been able to login even after clearing their cookies, nor tried logging in in an incognito window, or used another browser, etc: none of it works. And I can only imagine that there's a far, far greater number of people who haven't been able to login who also aren't on the Discord...
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Umezono on March 05, 2020, 07:00:57 AM
Mobile version of the website is broken, by the way.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on March 05, 2020, 08:59:59 AM
We're still getting the occasional user reporting on Discord that they're unable to login to the forums; the same "Data too long for column 'value' at row 1" error. They haven't been able to login even after clearing their cookies, nor tried logging in in an incognito window, or used another browser, etc: none of it works. And I can only imagine that there's a far, far greater number of people who haven't been able to login who also aren't on the Discord...

I'm not seeing that database error in the log anymore - but perhaps affected people have just stopped trying. Can you ask one of those folks to try again, so I get the db error into recent logs? otherwise perhaps I broke something in logging, "data too long" is pretty hard to track without insight on which data at which position :uhoh:

Mobile version of the website is broken, by the way.

you mean, more broken than before? was that ever in a working state? I could apply some tweaks to make the desktop version more mobile friendly, but I definitely won't be able to make an actually working mobile version of the site :sadgoi:
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Cobra Caddie on March 05, 2020, 09:37:26 AM
I can edit my posts again, this is why Val is best pony
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Umezono on March 05, 2020, 10:17:43 AM
We're still getting the occasional user reporting on Discord that they're unable to login to the forums; the same "Data too long for column 'value' at row 1" error. They haven't been able to login even after clearing their cookies, nor tried logging in in an incognito window, or used another browser, etc: none of it works. And I can only imagine that there's a far, far greater number of people who haven't been able to login who also aren't on the Discord...

I'm not seeing that database error in the log anymore - but perhaps affected people have just stopped trying. Can you ask one of those folks to try again, so I get the db error into recent logs? otherwise perhaps I broke something in logging, "data too long" is pretty hard to track without insight on which data at which position :uhoh:

Mobile version of the website is broken, by the way.

you mean, more broken than before? was that ever in a working state? I could apply some tweaks to make the desktop version more mobile friendly, but I definitely won't be able to make an actually working mobile version of the site :sadgoi:

Nah, its just things weren't loading correctly whereas they were before. Ill just run the browser version on my phone.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Foobs on March 05, 2020, 08:52:37 PM
@valodim: even Iced is getting the "data too long error" now and apparently registry isn't working again.

Drop by the discord server please, having most of us locked out of the forum seems like a realistic threat now.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bastard Mami on March 05, 2020, 09:25:30 PM
@valodim: even Iced is getting the "data too long error" now and apparently registry isn't working again.

Jsut incase, edit your post so it looks like this, you don't want to make the later information very public, I guess you can pm valodim about going to discord.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on March 05, 2020, 10:05:19 PM
Ok I think I fixed the "data too long" error. At least it's no longer coming up in the logs[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/sit.png[/avatar]

I really wonder why some of these are only happening now. The database error looks like it should have come up wayyy earlier :blank:
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Iced on March 05, 2020, 10:15:56 PM
join the discord you donk. it would be easier to test there.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Iced on March 05, 2020, 11:54:12 PM
searching inside a topic only is broken.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on March 06, 2020, 04:42:16 PM
join the discord you donk. it would be easier to test there.

I guess I'll join for a while. But I don't care to install the app or keep that tab open all the time, honestly.[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/no.png[/avatar]

fixed the topic search, I think. also a bunch more smaller warnings. error log is almost clean now :)
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Capricorn Kid on March 06, 2020, 04:43:55 PM
Umm, what exactly is this forum for?
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Orochi Gill on March 06, 2020, 04:57:11 PM
Not only is this completely offtopic, you've been around for 3 years and haven't taken a cursory search to figure this out. I hope you're trolling, but either way, don't do this here.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Capricorn Kid on March 06, 2020, 05:06:21 PM
Not only is this completely offtopic, you've been around for 3 years and haven't taken a cursory search to figure this out. I hope you're trolling, but either way, don't do this here.

Dude, no disrespect, but please give me a break. My account may be 3 years old but I never really started using it a lot till recently.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Orochi Gill on March 06, 2020, 05:07:51 PM
You still could've looked around the forum before asking that in a thread where it was completely unrelated; it's not like we hide what the forum's pertained to.

This is not the thread to continue this either. Cease.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: RagingRowen on March 06, 2020, 08:38:12 PM
Quick nitpick, when something's about to expire in under an hour (e.g. Ban or Poll) it reads "less than a minute ago".
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Iced on March 08, 2020, 07:40:03 PM
people with ftps are complaining that their sites are not accessible at the moment.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: XGargoyle on March 08, 2020, 07:51:43 PM
people with ftps are complaining that their sites are not accessible at the moment.

Status:    Connection attempt failed with "ECONNREFUSED - Connection refused by server".
Error:    Could not connect to server
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on March 09, 2020, 12:43:58 PM
yeah didn't get to configuring the ftp server again. will do that soon.[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/eheh2.png[/avatar]

at first glance - boy is ftp outdated tech :P
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: XGargoyle on March 10, 2020, 01:55:08 PM
at first glance - boy is ftp outdated tech :P

Give me a better tech that provides the same features... lol
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bane84 on March 16, 2020, 12:59:36 AM
people with ftps are complaining that their sites are not accessible at the moment.

Glad it wasn't just me.  Figured the server move had a hand in it.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Dalek Basara on March 27, 2020, 03:29:37 PM
Same here, I tried to enter my site via ftp to upload some things and I couldn't, this message appeared:

USER basara
530 Non-anonymous sessions must use encryption.
! Logon failure, so quitting

I PM'd Iced thinking this was an isolated case but now I see I wasn't the only one. Also, I went away for 4-5 months and recently now I realized about the server change ;P

SIDENOTE: YOU'RE ALIVE! OH MY GOD I CAN'T BELIEVE IT!
Oh god, I was thinking the same!! So many time had passed I thought you were MIA, good to see you again :D
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: XGargoyle on March 31, 2020, 06:11:34 PM
Just a heads up call, FTPs are still not working
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on April 03, 2020, 05:30:44 PM
I believe I restored the ftp logins, can someone confirm theirs still works?[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/checkitout.png[/avatar]

I'm a bit inclined to ask active members to ping me to get their accounts back, because there seem to be quite a bunch of dead ones. Also, all of them have had the same password in basically forever :thinking:
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: XGargoyle on April 03, 2020, 08:53:44 PM
still not working here:
Response:   530 Login incorrect.
Error:   Critical error: Could not connect to server

Did you do any change to our username or password?
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Iced on April 03, 2020, 11:23:05 PM
Considering how long you keep disappearing it would be better to activelly email each of them  and those that dont answer move to the archived section.

Also probably pass on the control to jnp as well.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bane84 on April 04, 2020, 01:13:42 AM
I believe I restored the ftp logins, can someone confirm theirs still works?

I'm a bit inclined to ask active members to ping me to get their accounts back, because there seem to be quite a bunch of dead ones. Also, all of them have had the same password in basically forever :thinking:

No problems here.  I logged in using Filezilla.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: President Devon on April 04, 2020, 02:01:55 AM
I logged in as well, also using Filezilla.

Thanks!
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Dalek Basara on April 04, 2020, 03:28:37 AM
Same here, I tried to enter my site via ftp to upload some things and I couldn't, this message appeared:

USER basara
530 Non-anonymous sessions must use encryption.
! Logon failure, so quitting
I can't connect yet, the same error appeared. I'm using WS_FTP by the way (I use it since day 1 and never gave me a problem before)
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Balthazar on April 04, 2020, 04:15:41 PM
I seem to be able to log in via FilaZilla just fine, well kinda. Although it does give me an error.
Uploading files SEEMS to work, but also not really, and the update doesn't show on the page itself (I tried testing by just adding an exclamation mark somewhere in text). I cleared my cookies and refreshed a bunch of times, but no dice.
The error is that the hostname doesn't correspond with the certificate.
Maybe this helps: (https://i.imgur.com/UtcJnWy.png)
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: President Devon on April 04, 2020, 04:29:46 PM
Ahh, I just tried to upload something and got an error "550 permission denied".
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: XGargoyle on April 04, 2020, 10:13:21 PM
I still can't log in, constantly giving me error 530:
Response:   530 Login incorrect.
Error:   Critical error: Could not connect to server

I'm using FileZilla version 3.47.2.1

Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bane84 on April 05, 2020, 12:37:57 AM
Ahh, I just tried to upload something and got an error "550 permission denied".

Same thing happened to me.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Jmorphman on April 05, 2020, 04:31:13 AM
I'm able to access FTP perfectly fine, but I can't upload anything.

Quote
Status:   Connection established, waiting for welcome message...
Status:   Initializing TLS...
Status:   Verifying certificate...
Status:   TLS connection established.
Status:   Logged in
Status:   Starting upload of C:\Users\jmorp\Desktop\MUGEN\0.pcx
Command:   CWD /images
Response:   250 Directory successfully changed.
Command:   TYPE I
Response:   200 Switching to Binary mode.
Command:   PASV
Response:   227 Entering Passive Mode (194,59,205,142,199,62).
Command:   STOR 0.pcx
Response:   550 Permission denied.
Error:   Critical file transfer error
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on April 05, 2020, 05:14:07 PM
Whoop, lots of interest in this :) nice to see, those things kind of went on with the years and I had no feeling for how many people were even still using the service. I'll try to keep up here until things work for everyone interested!

I fixed some permissions issues, that should fix the "550 Permission denied" for folks who were already able to log in.

Generally: The server requires an encrypted connection now. It's 2020, we shouldn't use unencrypted connections anymore. I would expect ftp programs to handle this transparently, but if not, please check if explicitly enabling something like "ftps" or "starttls" in your clients works. If they don't and you still get encryption-related errors, you'll have to use a different ftp client, sorry about that. Make sure to set the server as "network.mugenguild.com", not "mugenguild.com" so the server certificate matches the expected server. I previously had this set up as "mugenguild.com", but that might lead to future confusion since the logins are really all for network.mugenguild.com (except xg I guess).
[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/whoa.png[/avatar]
@xg I had messed up your password I think. Please try again.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Iced on April 05, 2020, 05:44:11 PM
Assume that even those that didnt pop up here are still using it, a lot of people dont visit the forum looking for things like this until they try and it fails.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Balthazar on April 05, 2020, 05:48:44 PM

So far, still getting the 550 Permission Denied error, both when connecting and when trying to upload something.
(https://i.imgur.com/XfLk7Q7.png)
Still using FileZilla. I have very little knowledge about using these things, so if possible I would prefer not changing to another client thingy.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: XGargoyle on April 05, 2020, 05:55:16 PM
I can now log into the server, but I can't delete or upload any file, getting a 550 error
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bane84 on April 05, 2020, 06:18:07 PM
I am also still getting the 550 permission error.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on April 05, 2020, 06:35:23 PM
Derp. How bout now?[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/eheh2.png[/avatar]

Quote
Still using FileZilla. I have very little knowledge about using these things, so if possible I would prefer not changing to another client thingy.

no worries, filezilla should be fine.

Assume that even those that didnt pop up here are still using it, a lot of people dont visit the forum looking for things like this until they try and it fails.

that might be. there are 33 accounts though, with a couple of names I don't recognize at all anymore.. :thinking:
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: XGargoyle on April 05, 2020, 06:46:54 PM
it works now, thanks!

EDIT:
Spoke too fast. I can delete and upload files to the FTP, but once the file is uploaded, I get an access forbidden when I try to download it from a web browser

Apparently, new files are uploaded with the wrong permissions, no read for group or public

I can manually set the correct permissions, but it would be nice if they can be enabled by default for any new upload
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Iced on April 05, 2020, 07:02:54 PM
yeah most people wont know what to do
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bane84 on April 05, 2020, 07:42:04 PM
it works now, thanks!

EDIT:
Spoke too fast. I can delete and upload files to the FTP, but once the file is uploaded, I get an access forbidden when I try to download it from a web browser

Apparently, new files are uploaded with the wrong permissions, no read for group or public

I can manually set the correct permissions, but it would be nice if they can be enabled by default for any new upload

I have the same problem.  What permissions did you set?  I have RW Owner, R Group, and R Public.

Even after setting these permissions I still get an access forbidden error.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on April 06, 2020, 11:38:41 AM
Apparently, new files are uploaded with the wrong permissions, no read for group or public

Changed a relevant setting, might be better now?[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/huh.png[/avatar]
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Bane84 on April 06, 2020, 01:29:43 PM
Success! :)
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: President Devon on April 06, 2020, 02:20:19 PM
Yup, logged in, uploaded an archive, updated my webpage and everything is smooth now.

Thanks!
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Balthazar on April 06, 2020, 05:50:36 PM
Login, uploads and downloads all work on my end as well, thanks!!
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: XGargoyle on April 06, 2020, 05:54:59 PM
Changed a relevant setting, might be better now?

Seems ok now

Danke!
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Dalek Basara on April 06, 2020, 10:05:07 PM
Nope, I still can't enter to the ftp, the 530 error still appears for me
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: inktrebuchet on April 07, 2020, 12:49:11 AM
I noticed today that when i click on some tagged names (https://mugenguild.com/forum/msg.2473325), I'll get this message.
(https://i.imgur.com/za2wm9j.png)

And now I get this one for some reason.
(https://i.imgur.com/tAL4Yl6.png)
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Orochi Gill on April 07, 2020, 12:53:35 AM
^In that post, Neko's profile works as intended but the other three tell me they don't exist, despite being actual active accounts.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on April 07, 2020, 11:53:24 PM
Nope, I still can't enter to the ftp, the 530 error still appears for me

if it's the error message you mentioned in an earlier post, you need to enable encryption. I checked and ws_ftp should support that. also, make sure to use "network.mugenguild.com" as the hostname.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Dalek Basara on April 08, 2020, 07:09:34 AM
About the former, I don't know how to configure that, I tried to look at options and I couldn't find it. About the latter, I always use the network.mugenguild.com in the host name/address, so I don't think that's the problem

Not sure if counts, but searching about the 530 error on Google, I found that a possible reason is that the password could be corrupted. Maybe changing it could fix the error??
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on April 08, 2020, 10:16:06 AM
Not sure if counts, but searching about the 530 error on Google, I found that a possible reason is that the password could be corrupted. Maybe changing it could fix the error??

Well, the error message says that it's about missing encryption, so...[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/wingtf.png[/avatar]

If I'm reading this right, you need to set "server type" to "Server type FTPS/SSL (AUTH SSL)" in the settings? Alternatively, FileZilla seems to work for a bunch of people, if ws_ftp doesn't work please try that.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Dalek Basara on April 08, 2020, 11:09:22 PM
I got FileZilla but an older version and didn't work either... but I updated it to a newer version and now it works. Thanks Val, now I can connect to my site :D
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: AlexSin on April 09, 2020, 06:20:03 PM
I noticed today that when i click on some tagged names (https://mugenguild.com/forum/msg.2473325), I'll get this message.
(https://i.imgur.com/za2wm9j.png)

And now I get this one for some reason.
(https://i.imgur.com/tAL4Yl6.png)

Regarding this issue I found what happens.
If you tag anyone, the tag might delete the last number of the user's ID. I don't know why it happens but I checked the ids in this post: https://mugenguild.com/forum/msg.2473956 and the actual users' ids.
Title: Re: server move / feb 2020
Post by: Valodim on April 10, 2020, 07:01:30 PM
Thanks for going through the effort of debugging that! I'll check it out :)[avatar]//mugenguild.com/~valodim/ptwi/wingspread.png[/avatar]